Потеглиха новите бижута на БДЖ

На практика ще бъде най-бързо движещият се влак по маршрута София-Бургас и Бургас-София

Потеглиха новите бижута на БДЖ | StandartNews.com

Рано тази сутрин по линията София-Бургас тръгна първата композиция с модернизираните вагони, които бяха доставени на БДЖ в края на миналия месец. Те бяха представени от министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвoздейков и посланика на Германия у нас Ирене Мария Планк.

Композицията се очаква да пристигне в Бургас в 12:10 часа, като пътуването трябва да продължи точно 5 часа и 55 минути. Предвижда се влакът да се движи по този маршут през цялото лято.

Вагоните разполагат с климатична система и с контакти за зареждане на мобилни устройства, каза служебният министър в петък, по време на представянето на влака, заедно с посланика на Германия Ирене Мария Планк. Надяваме се в следващата партида да има и вагон-ресторант, каза Гвоздейков.

На практика ще бъде най-бързо движещият се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето.

На въпрос дали има забавяне при доставката на всички вагони, Гвоздейков отговори, че се спазва графикът и няма забавяния. Миналия четвъртък тръгна следващата партида и би трябвало всеки момент да пристигне в България, уточни Гвоздейков. 

Влакът ще минава по Подбалканската железопътна линия и ще спира на седем гари по своя маршрут - Подуяне-пътническа, Казичене, Карлово, Казанлък, Сливен, Зимница и Карнобат.

В обратното направление бързият влак №3684 от Бургас за София, ще тръгва от гара Бургас в 16:00 ч. и ще пристига в София в 21:55 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Драган
преди 2 месеца

НА МАЙКА ИМ В ПУТКАТА НА БДЖ.... ВСИЧКИ ВЛАКОВЕ ИМАТ ЗАКЪСНЕНИЕ!!!! КАК НЕ ВИ Е СРАМ ВЕ УРОДИ 2024 г И СЕ ПЪТУВА ПО 6-8 ЧАСА ЗА КРАТКО РАЗСТОЯНИЕ!!!

Откажи
Галина
преди 2 месеца

Научете се да информирате пътниците си за планираните ремонти . Оказах се във варненско с куче и невъзможност да се върна в Русе с влак заради планов ремонт по линията и трансбордиране с автобус , на който ми беше заявено че няма да ми разрешат да се кача с кучето. Ремонт , за който никой не си направи труда да ме информира при закупуването на билетите седмица по - рано . Живи и здрави да са БДЖ , отказаха ме от услугите им .

Откажи
Йордан Василев
преди 2 месеца

Как не вие срам, стари не нужни на Германия,, бижута,,. Като машинист, карах,, Тракия експрес,, София Пловдив за 1ч 59 минути през 1967, през 1972,, Чайка експрес,, София Бургас 4ч40 минути, казвам се Йордан Василев.

Откажи