Отиде си легендарен директор на НПМГ, променил завинаги образованието

Напусна ни човекът, който създаде "Духа на НПМГ"

Отиде си легендарен директор на НПМГ, променил завинаги образованието | StandartNews.com

На 25 юни НПМГ изгуби дългогодишния си директор в периода 1982 - 2007г. Петър Недевски, съобщиха от училището. 

Днес цялата общност на Гимназията скърби, защото си отиде един колосално добър човек.

Човек, който имаше мъдростта и търпението да изчака съзряването на всеки без принуда и с доброта. Доброта, която неутрализира всичко лошо, всеки човешки недостатък. Човек, който се грижеше за всеки. Човек, достатъчно скромен, за да не изпада в празна горделивост от успехи нито в луда амбиция за постигането им на всяка цена.

Човек визионер и с широка перспектива, експерт в областта си, който с мек подход постигаше всичко; човек еталон за поколения учители и ученици; човек, който създаде "Духа на НПМГ" - атмосфера, в която всеки да изяви уникалността и таланта си без принуда; човек, който не се притесняваше да дава свобода.

Само такива хора могат да научат останалите. Когато си отидат, те оставят след себе си ярка следа, но и празнота. Респект и поклон пред светлата му памет, пишат още преподавателите и възпитаниците на НПМГ.

Поклонението пред тленните останки на г-н Недевски ще се състои на 28.06.2024 г, петък, от 12.30 ч. в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
IVAN1
преди 2 дни

В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com

Откажи