Няма спирка! Явор Дачков разсипа и Андреа Бочели

Коментар, който ще отвори много противоречия

Няма спирка! Явор Дачков разсипа и Андреа Бочели | StandartNews.com

Пореден твърде противоречив пост на наш коментатор разбуди духовете. Едни ще са съгласни, други - не!

Явор Дачков брутално посече и Андреа Бочели. Не му прости! След Адел, Мадона, Ед Шийрън, Селин Дион и Тейлър Суифт, Андреа Бочели е поредният развенчан от Дачков, ведно с Андре Рийо и Ричард Клайдерман.

"Андера Бочели е същинско изтезание. Разплакан садизъм, както казва един приятел, който издевателства над слуха, както мафията над нередовен платец на магазин от улицата. Той е сляп, което обезоръжава всяка критика към неговата посредствена музика, което от своя страна е цялата идеология на умнокрасивия неолиберализъм.

Ние не ставаме, но трябва на всяка цена да ни харесвате, защото сме жертви на несправедливия живот, който ни е родил без изключителни таланти и дарби, които мечтаем от сутрин до вечер.

Андреа Бочели пее така, както Андре Рио свири на цигулка и Рихард Клайдерман свири на пиано. Кошмарно банално и абсолютно формално. Плитка сантименталност, която проси  да я харесаш като циганка на площада без да ти даде и най-малкия повод да го направиш.   

Непоносимо. Музиката, която звучи в асансьора докато се качваш или слизаш в СПА-то. По същество е чалга. 
Благоприлична чалга за буржоата, които искат да имат досег с духовността. 

Кич, роден от трагичната среща на липсата на дълбок и неоспорим талант с желанието за такъв. 
Пълно е с такива музиканти, артисти, зрители, слушатели и прочие. 

Днес, ако не напишеш книга, не изпееш песен, не нарисуваш картина, не изиграеш роля, не поставиш пиеса и не снимаш филм е същински принос към културата. 

Това е предизвикателството към истинските хора на културата, която е уморена от пиеси, филми, картини и прочие, а с естрадата Андреа Бочели е приключила отдавна."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Радка Кусева
преди 2 дни

Можем да изредим в този дух и великите ни журналисти, които сътворяват...журналистика на най-високо ниво. Г-н Дачков, от какво ниво е вашата журналистическа дейност? На високо ниво на изкуството, халтура, чалга...? В науката рецензент е този, който има по-високо ниво от рецензирания. Вашето ниво в музикалната критика можете ли да оцените?

Откажи
PlamenSredkov
преди 1 ден

Преди години Явор Дачков защитаваше точно умнокрасивия неолиберализъм. Върнете се 20-25 години назад и ще се убедите в това!

Откажи
Натали
преди 1 ден

Трябва човек да няма никакъв музикален слух и чувствителност, за да не харесва чувственото и изразително пеене на Бочели, както и прекрасното свирене на оркестъра на Андре Рийо. Обикновенно хората "сухари" не слушат никаква музика, защото тя ги дразни.

Откажи
Мелиса
преди 1 ден

Г-н журналистът не е музикант и е напълно естествено да не разбира професионално от музика и да няма адекватно мнение за нея.

Откажи