Нова забрана в Гърция. Конфискуват колата

Полицията стриктно следи за спазването на една забрана

Нова забрана в Гърция. Конфискуват колата | StandartNews.com

Всички, които отиват на почивка в Гърция или по работа в южната ни съседка, трябва да знаят, че комшиите въведоха нова санкция. И то драстична.

Екипи на полицията проверяват след преминаване на границата за евентуален нелегален внос на бензин в туби.

В зависимост от количеството нелегално внесено гориво се налага глоба, конфискация на горивото, но и конфискация на автомобила. Тълкуването е, че колата се използва за нелегален внос на акцизна стока.

Особено строги са гръцките власти поради риск от пожари.

Според съобщения в медиите повечето глобени са граждани на Северна Македония и България, а също и гърци, които пристигат от съседни страни, където горивото е много е по-евтино, отколкото в Гърция.

Властите са засекли и случаи на внасяне с бидони на дизелово гориво, което после се продава на фермерите.

Тютюневите изделия и алкохола трябва да имат бандерол, дори и да влизат в разрешените количества. В противен случай се конфискуват, а преносителите се глобяват.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Бате Спиро
преди 3 седмици

Поредна простотия

Откажи
Krascho
преди 3 седмици

Не е простотия просто хората имат закони и то не от вчера ,това е от години имаш право да внесеш 5л. и то в метална туба.

Откажи
Kurakis
преди 3 седмици

Аз ще си го сипя в хладилната чанта за плажа,така ще ги метна.После с черпак и рязано гърло на шише ще го наливам поливайки всичко.Друг Бай Ганя ще метне едно градче на локвата от мен и ще пламне корицата борова.После за финал хора от Бг.елита се засичаме в каубойски стил и почваме масова стрелба.Един път в годината си на море, един пожар,стрелба и 5л.бензин не метнеш ли , това що за почивка е.....

Откажи
Toni Ivanov
преди 3 седмици

Хитрите византийци не мислят,че българите ще продавят бензин,а това ,че няма да куруваме бензин от техните бензиностанции,щом си носим допълнително бензин в туби.

Откажи