Натровени в Пирогов и боклук около "Ал. Невски" след абитуриентски бал

Гледката от оставеното след сбирка на завършващи ученици беше повод и за редица сигнали от възмутени граждани

Натровени в Пирогов и боклук около "Ал. Невски" след абитуриентски бал | StandartNews.com

Момче на едва 14 години тази сутрин е прието в "Пирогов" с алкохолно отравяне. По неофициална информация ученикът от 88 училище в кв. "Овча купел" е присъствал на абитуриентски бал.

От училището потвърдиха за случая и заявиха, че вече са потърсили родителите на детето за обяснение.

Междувременно от Столичния инспекторат съобщиха, че е извършено допълнително почистване на пространството около храм-паметника „Св. Александър Невски“, след като бе установено силно замърсяване от отпадъци.

Гледката от оставеното след сбирка на завършващи ученици беше повод и за редица сигнали от възмутени граждани, посочват от инспектората. Това е неприемливо и недопустимо поведение и отношение към градската среда и правилата за чистота в града, допълват от инспектората.

Полицията предприема специални мерки за абитуриентските балове. Милорад Йорданов от “Охранителна полиция” каза, че вече са огледани редица обекти, където младежите ще празнуват. Срещнали са се с различни училищни ръководства, за да бъдат планирани мерки за безопасност. Обменена е информация и с Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай