Наш курорт стана № 1. Привлича като магнит

Около 110 паунда излиза дневният разход на семейство с деца

Наш курорт стана № 1. Привлича като магнит | StandartNews.com

Слънчев бряг и тази година е безспорният фаворит на британците, които търсят бюджетна морска почивка. Новата класация на Post Office Travel Money за най-евтините дестинации за семейна лятна ваканция в Европа нарежда на първо място българския курорт. Миналата година турският курорт Мармарис бе изпреварил нашия Слънчев бряг, но сега отстъпва след значително покачване на цените в южната ни съседка.

"Разходите за живот се покачват постоянно и спазването на определен бюджет за пътуване е по-важно от всякога", посочват от Post Office, като подчертават, че 2/3 от британските семейства прекарват лятната си ваканция в чужбина, предава „Сега”.

Проучването, което е в партньорство с туристическата компания TUI, сравнява цените на 10 основни стоки и услуги, свързани с храната и напитките, а също така слънцезащитен крем и репелент против насекоми, в 16 популярни за британците европейски курорта.  Слънчев бряг е единственият български курорт в проучването. Гърция е представена с 4 дестинации, Испания, Португалия и Италия - също с по няколко. С по един морски курорт са включени също Кипър, Хърватия, Малта и Турция. Проучването показва и в кои от изброените дестинации има ръст на цените в сравнение с миналата година.

За Слънчев бряг сметките показват, че средно около 110 паунда излиза дневният разход на семейство с деца за обед и вечеря в ресторант, както и за закупуване на кафе, бутилка бира, чаша вино и безалкохолно в заведение,  минерална вода от магазина. Към тези разходи са прибавени и слънцезащитният крем и репелент против насекоми.

Спрямо миналата година този дневен разход е нараснал с 10%.

Турският курорт Мармарис е на второ място след Слънчев бряг. Миналата година Мармарис излезе първи по най-евтина ваканция, но тази година се отчита 17% ръст на цените. Там храната в ресторант може да е малко по-евтина, отколкото в Слънчев бряг, но виното и бирата са доста по-скъпи, както и слънцезащитен крем. Заради това и дневния разход в Мармарис на едно семейство излиза 116 паунда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Стефан
преди 1 месец

Яко реклама 😅 не знам колко и кой ви плаща ама курорта е пълен с Еврейски цигани и Украинци 😂какви Британци какви 5 лева

Откажи
Teodor Kolev
преди 1 месец

Нееее е само че са супер скъсани туристи ,а и работодателите плащат "СТАБИЛНО"..........СИЛНО СЪЖЕЛЯВАМ ЧЕ СЕ ВРЪЩАМ ТУК ЗА 8 ГОДИНА

Откажи
Мимо
преди 1 месец

Връщай се обратно, незабавно,аз изобщо не съжалявам,че съм се върнал след 15 години

Откажи