Наш дипломат с уникален коментар! Най-опасният сценарий за Близкия изток

Много хора ще кажат, че войната е неизбежна, но за мен все още има възможност тя да бъде овладяна, твърди Николай Младенов

Наш дипломат с уникален коментар! Най-опасният сценарий за Близкия изток | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

"Най-опасният сценарий сега е продължаването на ескалацията на напрежението между Израел и Иран. Текат преговори, които може би не са във фокуса на публичното пространство, иска ми се да са по-видими, но в момента се намираме в един много деликатен момент. Всички сценарии трябва да бъдат оценени и да имат план за действие, защото се очаква засилена мигрантска вълна към Европа." този коментар направи пред Нова телевизия бившият външен министър Николай Младенов.

Много хора ще кажат, че войната е неизбежна, но за мен все още има възможност тя да бъде овладяна. "Хамас" държи около стотина заложници, все още има въоръжени групировки, Газа е разрушена, а няма план как да се установи някакъв контрол там. Трябва да се прекрати това, което се случва в Ливан, каза Младенов.

По думите му Ливан функционира повече от две години без президент, а от "Хамас" разполагат оръжията си и базите си под домове и учреждения на територията на страната.

Младенов е категоричен, че случващото се в Близкия изток дава отражение в Европа като повдига една антиксенофобска вълна и това се вижда в резултатите на проведените избори на континента през последните месеци.

"Единственият начин за разрешаване на израело-палестинския конфликт е тези два народа да се разделят на две отделни държави, колкото и да не им се иска на Израел", призна бившият външен министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
да бе да
преди 2 седмици

не си наясно какво се случва

Откажи