МВР с важно предупреждение за 800 000 шофьори

В ход е специализирана полицейска операция

МВР с важно предупреждение за 800 000 шофьори | StandartNews.com

МВР би аларма за близо 800 000 водачи. Вътрешното ведомство ги предупреди да чакат електронни фишове за превишена скорост. Това се подразбра от официално съобщение на МВР, с което се обявява, че до края на седмицата (5 – 11 август) на територията на цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – Родпол (ROADPOL), като аналогични проверки се извършват във всички страни-членки на европейската мрежа, твърдят от вътрешното ведомство.

МВР използва всяка такава инициатива да обяви специализирана операция, защото така може да спира коли за проверка и без да са извършили някакво нарушение.

В съобщението за сегашната операция е натъртено, че за първите седем месеца на 2024 г. за нарушения на скоростните режими са издадени 788 892 електронни фиша. Именно те предстоят да се връчват в следващите месеци.

Иначе от ведомството съобщават, че от началото на годината до края на месец юли на територията на страната са настъпили 3993 тежки пътнотранспортни произшествия (ТПТП), при които са загинали 244 и са ранени 4948 участници в движението по пътищата. Спрямо същия период на миналата година ТПТП са повече с 236, но загиналите са по-малко с 43, а ранените са по-малко с 20.

От всички настъпили 3993 ТПТП 3765 произшествия са предизвикани  поради допуснато от водача нарушение (94%). От тях поради несъобразяване на скоростта са настъпили 910 ТПТП, при които са загинали 57 и са ранени 1151 участници в движението по пътищата. Спрямо същия период на миналата година тази година тежките пътнотранспортни произшествия по тази причина са по-малко с 47, загиналите с 32, а ранените с 218. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
8 Коментара
Петър
преди 1 месец

Ок, бг шофьорите получават смс , връчват им актове и ще си плащаме. И всичко това за сметка на турските , румънските и т.н. От разговор с румънски почиващи в БГ ми казват, че при нас камерите не ги интересуват, защото никъде не ги търсят да плащат.

Откажи
Никола Гергов
преди 1 месец

А фишове за корупция кога почват да изпращат?

Откажи
МВР
преди 1 месец

Да си го НАЧУКАТ ОТЗАД ДЕ...БА И ТАЗИ БОРИСОВА БУМАЩИНА ОСТАВЕНА ДА СИ ПРАВИ С ХОРАТА КАКВОТО ИСКАТ!!! ЕБАХА МИ МАЙКА НА ПРЕБОЯДИСАНА МИ КОЛА КОЯТО АБСОЛЮТНО НЕПРАВОМЕРНО СЕ КОНФИСКУВА И СЕДЕШЕ 4 МЕСЕЦА НА ЯКО СЛЪНЦЕ В РАЙОННОТО ЕСТЕСТВЕНО ДА СЕ ОПЛАКВАМ НА АРМЕНСКИЯ ПОП.ЕВРОПЕДЕРАСТАКА НИ ДЪРЖАВА НЯМА НИЩО ОБЩО С СЪС ЗАКОНИТЕ В ЕС ТОВА ТУК Е МАРОДЕРСТВАНЕ И ГРАБЕНЕ ОТ НАРОДА НЕ НАЧИН ЗА СПРАВЯНЕ СЪС СКОРОСТТА!

Откажи
Чунчо Бг
преди 1 месец

Арест Съд и Присъда ВЕДНАГА за всички серсеми които разковаха тази държава като Текезесарска щайга.

Откажи
По-добре
преди 1 месец

Бягайте и непспирайте НА ТЕЗИ ОТРЕПКИ ОТ МВР,ТЕ ЛЪЖАТ,ТЕ МАНИПУЛИРАТ,ТЕ СЪЩО КАРАТ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ДРОГИРАНИ НО ТЯХ НИКОЙ НЕ ГИ ЗАКАЧА!!!КОГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ИМ ДАВАТ ОТ ФАЛШИВИТЕ ИМ ТЕСТОВЕ СУТРИН ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНАТ РАБОТА??? ХА ХА ПЕДЕЛИ ДОЛНИ ДА ГНИТЕ В АДА!!!

Откажи
Само
преди 1 месец

КАТ СЕ КРИЯТ КАТО МИШКИ В ХРАСТАЛАЦИТЕ,ТОВА НИКЪДЕ В ЕВРОПА ГО НЯМА!!!АБСОЛЮТНО ДЕГРАДИРАЛА И МАФИОТСКА ДЪРЖАВА СМЕ!

Откажи
Кольо
преди 1 месец

Основното задължение по правилника на пътна полиция е да помага на шофьорите и улеснява уличното движение а не да провежда специализирани операции. В правилника им по който работят никъде няма думите "специализирана операция". Това е незаконна дейност.

Откажи
Sergo
преди 1 месец

Съгласни сме с това което искаш да кажеш и съм в същото мнение.имали начин да ги оправим

Откажи