Можеше ли да стане по-страшно? Проговори кметът на Елин Пелин

Ивайло Симеонов обясни, че около 30 къщи са с щети, като има още толкова, за които предстоят огледи

Можеше ли да стане по-страшно? Проговори кметът на Елин Пелин | StandartNews.com

Боеприпаси в складовете за пиротехника до Елин Пелин не е имало, обяви в интервю за бТВ кметът на града Ивайло Симеонов. Уверения за това, че няма как да стане по-страшна поразия, той получил и от държавни институции, както и от собственика на базата, който го уверил, че не съхранява боеприпаси.

Собственикът на складовете с пиротехника Тодор Попов е изключителен професионалист, който държи на сигурността, увери Симеонов. Добави че и загиналият доц. Петър Шишков също е бил експерт в тази област и винаги е имало много голямо преосигуряване на събития, в складовете и не само по време на мероприятията, но и преди и след тях.

„Много прецизно се работеше в тези складове. Аз съм влизал по работа вътре. Презастраховането и контрола за допуск бяха на много високо ниво. Не мога да си обясня какво може да се е случило“, каза кметът.

Ситуацията в района на Елин Пелин се нормализира, няма опасност за жителите. Благодарение на бързата намеса на всички смятам, че щетите са сведени до минимум, увери той.

По думите му на 50-60 метра от логистичния център, който също бе обхванат от пожар, има голямо съоръжение с амоняк, но пожарникарите не позволили то да се запали.

Ивайло Симеонов обясни, че около 30 къщи са с щети, като има още толкова, за които предстоят огледи. „Има експерти, защото се видя, че има места, където хората казват, че взривовете са причинили щети, които обаче са стари, не от сега. Логистичният център на търговската верига има застраховка, която да покрие щетите по покрива. Комисията за бедствия и аварии ще вземе решение какви средства да отпусне за гражданите с щети по домовете си”, разказа кметът.

„Не съм спорил с министър Калин Стоянов. Няма колега в страната, при който да има нещо подобно и да си прекрати отпуската. Да, бях далеч, но веднага тръгнах да се прибирам. По време на моето изказване вече бях на път, и то в страната. Возим се на една лодка и трябва да гребем в една посока. Направих коментар относно координацията”, обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Недялко
преди 2 месеца

Обявете го ден на траур !!!!

Откажи