Министър Гвоздейков с ключово решение за колите

Срокът отстраняване става до 30 дни

Министър Гвоздейков с ключово решение за колите | StandartNews.com

Министър Гвоздейков с ключово решение за колите в неизправност.

Министерството на транспорта и съобщенията публикува за обществено обсъждане промени в Наредба Н-32 за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства, съобщиха от пресцентъра на министерството. Наредбата е публикувана на страницата на Министерството на транспорта и съобщенията и в Портала за обществени консултации на Министерския съвет за срок от 30 дни. 

Със заповед на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков бе сформирана работна група, която преразгледа текстовете на Наредба Н-32. Заключението на експертите е, че неизправностите, свързани с емисиите на отработените газове не засягат пряко пътната безопасност. До момента тези неизправности бяха квалифицирани като „опасни“ и превозните средства се спираха от движение. 

С настоящите промени в Наредба Н-32 се предвижда неизправностите относно емисиите в отработените газове от моторните превозни средства да се класифицират като „значителни“. В този случай на собствениците на превозни средства се дава срок за отстраняването им, след което отново преминават технически преглед. Друга промяна в Наредбата предвижда срокът за отстраняване от 14 дни да стане на 30 дни.

Колкото по-добре поддържаме автомобила, толкова по-малко проблеми ще имаме на техническия преглед, коментира казусът в края на миналата седмица служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Пламен
преди 2 месеца

Пълна простотия е изказването за поддръжка. И защо никой от подкупните ни политици не казва и обяснява защо колите на газ в Европа имат ЕКО стикер и ред други облекпения независимо от годините а тук мълчат и си траят. Да обяснят също как дизелите замърсяват в пъти повече а тук ги пускат но спират колите на бензин. Защото найстина ги спират и да не ми излизат с разни тъпи обяснения който нямат никаква логика. Газта е най екологична тоест в Европа са тъпи а ние умни

Откажи
Народен
преди 2 месеца

Абе няма ли кой да направи партия на шофьорите и Да изметем тая пасмина от парламента. .

Откажи
Пирончо
преди 2 месеца

Нямало хаос в ГТП !!А защо след като накара Боби Муеров да подпише новите изисквания го уволни!?"Новостите" при обучението и изпитите на шофьорите също са пълен провал.И всичко това се прокара от този "много успешен" министър!!

Откажи
СЛАВ
преди 2 месеца

Защо не се даде срок на горивата да променят качеството си за 30 дни

Откажи
Иван Иванов
преди 2 месеца

Абе тези за глупави ли ни имат Европа иска да спира дизелите а ние ги пускаме без проблем.Да не са ни дали Еврофондове под масата да им караме дизелите че то други глупаци няма.Вместо да приказват глупости да засилят проверките на горивата за качество

Откажи
Мунчо
преди 2 месеца

Гвоздейков да отпадне!Гафовете с "новостите" в ГТП и скандалните промените в обучението и изпитите на шофьорите тежат на неговата съвест!!А какъв е този анонс за нови униформи за служителите на ДАИ.Че още не са навършени три години откакто се дадоха над милион лева за нови униформи!Ей,пусти обществени поръчки!!

Откажи