Истината за скандала между София и Скопие! Кой печели

Ликвидираният лидер на "Хизбула" Хасан Насрала е наредил атентата в Сарафово през 2012 г.

Истината за скандала между София и Скопие! Кой печели | StandartNews.com

Източник: бТВ

Добрите са губещи в сблъсъка между България и Република Северна Македония. Печеливша е само Русия. Тя се опитва да вбие клин между РСМ и Европейския съюз и РСМ и България. Това заяви в интервю за бТВ бившият външен министър Соломон Паси.

По думите му преговорите за членство в Европейския съюз са трудна работа. Той подчерта, че има условия, които не може да се премахнат. Според него обаче политиците в Скопие не разбират това.

Паси коментира и темата за ескалацията на напрежението в Близкия изток. Той посочи, че ликвидираният лидер на "Хизбула" Хасан Насрала е наредил атентата в Сарафово през 2012 г. По думите му премахването на един главорез не е окончателно и трайно решение. Според него операцията, извършена от Израел, е била изключително прецизна и по-сложна от залавянето на Осама бин Ладен.

Паси отбеляза, че предстои да продължи войната между доброто и злото. Относителното добро е демокрацията, а абсолютното зло е диктатурата, като тази в Северна Корея, Русия, Иран и Китай, поясни той. Нашата цел е да защитим похитената демокрация, каза още Соломон Паси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай