Христо Мутафчиев каза истината! Защо българите са разединени

Припомни мисъл на Стефан Стамболов: Скучно е да се управлява заспал народ

Христо Мутафчиев каза истината! Защо българите са разединени | StandartNews.com

Скучно е да се управлява заспал народ - това важи и днес. Това каза актьорът Христо Мутафчиев в сутрешния блок на БНТ в Деня на Съединението, като припомни думите на великия Стефан Стамболов, в чията роля влезе в постановката "Духът на поета".  

Хората, които управляват държавата и процесите в една държава, би трябвало да бъдат провокирани, а те могат да бъдат провокирани от тези, които са ги избрали.  Само с провокация държавникът си слага каузата на сърцето и тръгва да работи по нея. Когато народът спи - държавникът си клати краката, нищо не работи и през цялото време се чуди как да кръшне, смята актьорът.

Според него народът е разединен от страха, който съществува в него. По думите му става въпрос за страхът от липсата на перспектива.

Страхът от липса на сигурност, страхът от липса на някаква предвидимост в неговия живот създава страх, създава разединение, категоричен е Мутафчиев. 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Пловдивчанин
преди 1 седмица

Христо, много си ми симпатичен и много те харесвам като актьор. Според мен перспективата всеки сам си я създава. Ако чакам друг да ми я създаде значи съм "пътник" знаеш за къде.

Откажи