Горещо от Гвоздейков! Истината за техническите прегледи, нови промени

Има ли хаос?

Горещо от Гвоздейков! Истината за техническите прегледи, нови промени | StandartNews.com

Източник: БТА

Хаос с техническите прегледи на автомобилите няма, заяви пред журналисти служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, който се запозна на място с работата на новата система за контрол на пунктовете за годишни технически прегледи в автосервиз в столицата.

"Заработи система за качество и игнорирахме човешкия фактор, както и възможността манипулацията на данни да се въвежда ръчно", отбеляза министърът.

Той подчерта, че новоназначена работна група, създадена за срок от пет дни, ще направи предложение за нормативни промени. "В петък очаквам доклад, който да одобря", посочи Георги Гвоздейков, цитиран от БТА.

От 22 юли уредите в пунктовете предават данните от измерванията автоматично по електронен път към системата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". По този начин бяха преустановени възможностите за ръчно коригиране на данните, свързани с отработените газове и спирачното усилие на автомобилите. Експерти обаче алармираха, че автомобили, предимно бензинови, масово не могат да покрият нормите.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Експерт
преди 2 месеца

И каква вина имаше Боби Муеров за да бъде уволнен за недъгавите промени за ГТП ? По същата логика трябва да бъде освободен и директорът на дирекция "Водачи на МПС" в ИААА заради изключително недъгавите промени в изпитите на кандидат-водачите и по точно провеждането на практически изпити по навигация !!

Откажи
Николай
преди 2 месеца

Цялата система за начина на провеждане на ГТП и съответно за определяне кой колко емисии и т.н. е пълен абсурд.Обосновката е много проста:Значи по сегашните глупости, автомобил преди 2002 може да замърсява до,,3,, цели единици CO2, щото видите ли,тъй бил категоризиран и си кара.Така ,нооо автомобили след тази година и категории Евро 3,4,5 ако замърсяеат,, 0,5,, единици да речем.Нееее не може ,спираме ви,сменяйте катализатори гърнета каквото искате,оправяйте се.....Е що за тъпотия питам

Откажи