Голямо движение във взривените складове в Елин Пелин. Какво се случва?

Наети са два нови склада извън София

Голямо движение във взривените складове в Елин Пелин. Какво се случва? | StandartNews.com

Най-после съвсем скоро ще започне разчистването на складовете с фойерверки край Елин Пелин, които се взривиха в края на юли т.г. Това разкри адвокат Николай Беров, който представлява интересите на фирмата съдържател "Енигма", предаде „България днес“.

По думите му собственикът на фирмата Тодор Попов е наел два нови склада извън София, където трябва да бъдат преместени неповредените фойерверки. Това ще стане, когато институциите дадат нужните разрешения за държане на пиротехниката.

В момента тече процесът на ваденето на нужните документи от РИОКОЗ, МВР, Инспекция по труда и други. След това ще започне и извозването на невзривените фойерверки от склад номер 6, а базата ще бъде обезопасена. Затова вече има позволение от прокуратурата.

По закон собственикът трябва да се погрижи за съхранението на пиротехническите изделия. Преди месец от фирмата апелират МВР и Министерството на отбраната да помогнат за преместването на фойерверките с висок барутен еквивалент на безопасно място.

"Не получихме никаква помощ нито от тях, нито от Комисията по бедствия и аварии. Със собствени средства г-н Попов започна постепенно разчистване и изкарване на стоката. Щетите са огромни", посочва юристът, цитиран от "България Днес".

При взривовете в Елин Пелин загинаха четирима души - синът на собственика Тодор Попов - Теодор, специалистът по пиротехника доц. Петър Шишков, 20-годишната му дъщеря Кристина и "факира на зарята" Стоян Маслев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Experto
преди 5 часа

ГАРАНТИРАНО: За 21 дни ще правите жесток секс като порнозвезда - ще увеличите трайно пениса си със 7 см и ще започнете да получавате ерекция за 3 секунди (твърда като стомана, колкото дълго искате),прочетете повече тук--- https://come.ac/Menstill

Откажи