Голяма надежда за потушаването на огромен пожар у нас! /ОБНОВЕНА/

Съобщението на комисар Джартов

Голяма надежда за потушаването на огромен пожар у нас! /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Дъжд, който вали от късния следобед в най-засегнатото от пожарите село Воден, върна надеждите за окончателно угасване на огнищата на пожара. Новината беше съобщена в новините на bTV. Репортерка на телевизията предаде на живо, че дъждът засега е слаб, но според специалистите ще има голяма полза за овладяването на ситуацията.

Междувременно служебният премиер Главчев заяви, че е постижение, че в огнената стихия няма нито една жертва. Това каза той след края на Съвета по сигурността в МС, свикан заради пожарите.

„Това заседание нямаше нищо общо с политическия тон от последните дни в Народното събрание. Всички се обединиха около благодарностите към пожарникарите, военнослужещите и доброволците. Нямаше много различни мнения по организацията и по функционирането на цялата дейност”, допълни Главчев.

Природата се смили и над друг засегнат район.

„Единият фронт за гасене на пожара е от порядъка на 5-6 км, работи се на ръка. Теренът е изключително тежък. В началото на пожара на Голям Дервент вали дъжд, надяваме се да завали и в останалата част на пожара и да ни помогне.

Има вероятност огънят да прехвърли границата с Турция. Надяваме се вятърът да не ни изиграе поредната лоша шега”, съобщи директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, каза комисар Александър Джартов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай