Голяма драма с градушките! Министър се закани

Нищо нямало да остане скрито

Голяма драма с градушките! Министър се закани | StandartNews.com

Пълен одит и проверка на Изпълнителната агенция за борба с градушките е разпоредил министърът на земеделието Георги Тахов. Проверката е на база медийни публикации и информация в публичното пространство за ефективността на структурата при работата ѝ.

Тахов заедно с министъра на транспорта Георги Гвоздейков участваха в свикания от кмета на община Нова Загора Галя Захариева кризисен щаб. Снощи пороен дъжд придружен с градушка с големината на яйце причиниха щети по сградите, автомобилите и зелената система на града и унищожиха реколта от 4 хиляди хектара в 8 населени места в общината.

За проверката в Изпълнителната агенция за борба с градушките министър Тахов каза пред земеделците в Нова Загора, че нищо няма да се спести и нищо няма да остане скрито. Той каза още, че е разпоредил документите за плащане на обезщетения и плащанията да бъдат придвижени бързо.

От своя страна директорът на Изпълнителната агенция за Борба с градушките инж. Валери Ценов заяви, че от началото на сезона са изстреляни над 9 хиляди ракети. За тяхното качество, той обяви, че отговарят на изискванията. След анализ е установено, че трябва да бъдат разкрити в цялата страна още около 24 ракетни площадки. Кметът на Нова Загора Галя Захариева обяви, че започват почистването на града и огледите на сгради и инфраструктура.

„Аз лично към днешна дата не бих казал, че имам някакви съмнения в работата им, но по-скоро искам да надградим ефективността, а това става именно през отчитане на реалното състояние, което е”, заяви Тахов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Наздраве маса
преди 2 месеца

Над 70 милиона лева годишно получава тази агенция, а резултатите се виждат. Само се оправдават с лошото време и лошите облаци. Иначе сами си оценяват работата. Само за пари реват, а насреща нищо. Пенсионери на две ясли, пенсия и заплата, там са - Главен директор, много регионални директори, началник отдели, само няма пенсионери черноработници. Досега, благодарение на смешните им методики за работа, разработени от Главния им директор, обилно падат и ще падат градушки. Това ще продължава кокато не уволнят Главен директор, Изпълнителен директор и всички техни протежета в София и провинцията. С други думи, в този вид и с тези хора, самозванци, от тази агенция няма никаква полза. Отделно в провинцията в поделенията на агенцията работят и се назначават масово хора без никакво ниво на компетентност, с благословията на софийските господари и раболепните регионални директори и началник отдели. В този описан формат драги земеделци чакайте много на брой и много едри градушки. Да ви е сладко.

Откажи
Цецо Борецо
преди 2 месеца

Назначаване на работа в тази агенция - платено, придобиване на квалификации и степени - заплаща се, безплатните административни задължения се плащат. Знаете ли кой прибира парите? Прибират ги софийските господари. Падат ли градушки - падат и ще падат. И ракетите на Крушарски са наред, колкото и да се стараят да хвърлят вината върху него. Министерство на земеделието защо спи, а не вземе да направи реален пълен одит на тази агенция и да провери материалното състояние на ръководните фактори там, ще се изненадат много неприятно. Едни пари с недоказан произход.

Откажи