Голяма драма с бензиновите коли. Масово на трупчета

Не могат да покрият нормите за CO2

Голяма драма с бензиновите коли. Масово на трупчета | StandartNews.com

Голяма драма със старите бензиновите коли. Масово годишните им прегледи завършват със спиране на автомобилите от движение.

Автомобилите с дизеловите двигатели безпроблемно минават, докато тези с бензинови мотори не могат да покрият нормите за CO2.

Новите промени, свързани с извършването на годишен технически преглед, доведоха до хаос на много места из страната. Това съобщава „Телеграф“.

В столичен пункт за ГТП редица автомобили с бензинови двигатели не успяха да минат задължителната техническа проверка за изправност. Според собственика на пункта проблемът е в Министерството на транспорта, през чиято система минават всички данни, измерени на пункта.

От днес спират дейност пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Бензинов Mercedes-Benz, произведен 2019 г., също е бил спрян от движение, тъй като не отговарял на нормите за вредни газове при налични заводски катализатори.

"С промени, приети миналата година, резултатите от измерванията ще се изпращат електронно", обясни Станимир Арабаджиев, заместник изпълнителен директор на Агенцията и допълни:

"С настоящото изменение реално се елиминира човешкият фактор, който може да влияе на промяна на тези данни и на практика, каквото е отчел уредът, това ще бъде въведено в системата и ще бъде относимо към дадения автомобил.

Да кажем, че се прекъсват нелоялни практики, нерегламентирани действия, така хората ще могат да бъдат сигурни, че наистина, това, което ще бъде отчетено от пункта, е действителното състояние на автомобила, ще имат по-малко притеснения за това". 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
11 Коментара
Анонимен
преди 1 месец

А какво става с колите на газ.Никой не казва нищо за тяхните прегледи,те са с най малко димност.Докато си мълчат хората ще е така!!!!

Откажи
Ана
преди 1 месец

Ами не знам как измерват газовете за колите на газ,но нашата кола е с газова уредба и не можа да мине на технически преглед. Явно измерват газовете при тях като на бензинови коли. като бензинови коли.

Откажи
Пламен
преди 1 месец

Прегледа се прави на бензин. Би трябвало на газ емисиите да са много малки.Не може дизелите да са по чисти от бензиновите. Като ги знам какви сажди бълват. Явно поредната недомислица някъде по върховете.

Откажи
Гост
преди 1 месец

Откъде накъде ще проверяват на бензин газифицирана кола.Тя работи по малко от 10мин на бензин и при пълн.инжекцион си превкл.на газ,и друго мисля че не е добре за бенз.или газовата рейка да се превкл.на бензин при достигната температура за газ .Тези малоумници ще ни повредят колите с тези простотии.

Откажи
Анонимен
преди 1 месец

Зимен но затова си си следя количеството газ в бутилката от нивомера (диодите на бутона ),и никога не оставям да свърши газта ,и да прехвърля на бензин.Обратното даже е задължително (като е студена мотора да загрее на до 30градуса и си прехвърля сама на газ)заради газовите дюзи!!!

Откажи
Анонимен
преди 1 месец

А какво става с колите на газ.Никой не казва нищо за тяхните прегледи,те са с най малко димност.Докато си мълчат хората ще е така!!!!

Откажи
Анонимен
преди 1 месец

Край щом вързаха пунктовете да не съм чул за замърсен въздух по телевизията.Който му е мръсен въздуха да замине за чужбина на чист !!!

Откажи
Националисти
преди 1 месец

Каква е тази простотия? Кои малоумни идеоти я измислиха и приложиха в действие? Хора, грабвайте прътите! Дошло е време разделно!

Откажи
ВЕСТА
преди 1 месец

Приложи я правителството на Главчев и то от края на месец юли.

Откажи
Имената на газовете
преди 1 месец

Всички журналисти преписват статии и не поглеждат, че Евростандартите определят нивата на CO не CO2

Откажи