Гилдията скача в защита на Кабаиванска от хейтърите

Райна е златната дива от златната ера, защитава я нейна прочута колежка

Гилдията скача в защита на Кабаиванска от хейтърите | StandartNews.com

Дарина Такова - световноизвестна оперна певица - защити примата Райна Кабаиванска от нападките в социалните мрежи през последните няколко дни, съобщава dir.bg.

Повод за тях стана интервюто на Кабаиванска, в което тя се възмущава че по време на т.нар. всенародно въстание на 2 септември е видяла "организирана хулиганска тълпа, която искаше смъртта на полицаите".

"Видях организирана хулиганска тълпа, която искаше смъртта на полицаите. Това доста ме шокира. Полицаите са държавни чиновници, не са врагове. Не можеш да искаш да ги убиеш. Не знам коя страна има право, но това много ме трогна - тази омраза към хора, които са наши братя. Защо толкова омраза? И друго - ако си президент, не си ли надпартиен президент. Това във всички конституции е основата за един президент. А тук видях президент, който е от едната страна. Това е, което ме шокира от едно гледане на българската телевизия", сподели Райна Кабаиванска пред БНР.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хейтъри нападат Кабаиванска за коментара за Радев

Изказването й подпали Фейсбук групите с протестиращи срещу правителството и към нея заваляха обидни коментари. Това стана и повод за реакцията на Дарина Такова.

Ето какво написа тя:

"Последният човек, когото можем да си позволим да хулим и критикуваме на тази територия е Райна Кабаиванска. Райна е златната дива от златната ера. И това е нещо, което годините, позициите, държавата, обществото, местният елит, политическата обстановка, световните и локални кризи никога няма да успеят да ѝ отнемат. На мен можаха да ми го отнемат. На много други ще им бъде отнето и всички ще бъдем свидетели на това, казвам го без грам злорадство. Но на нея- не. Райна е недосегаема. Намерихме на кого да се сърдим и да хвърляме вина в тези дни на поквара и безобразие. Осъзнайте се."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай