Хейтъри нападат Кабаиванска за коментара за Радев

Повод им даде интервю на оперната певица по Българското национално радио

Хейтъри нападат Кабаиванска за коментара за Радев | StandartNews.com

Грозни персонални нападки и хули заляха българската прима от световните оперни сцени Райна Кабиванска, съобщава "Труд".

Помията върху нея изляха т. нар. „умни и красиви” привърженици на метежите. Повод им даде интервю на оперната певица по Българското национално радио, в което тя каза за протестите:

„Видях организирана хулиганска тълпа, която искаше смъртта на полицаите. Това доста ме шокира. Полицаите са държавни чиновници, не са врагове. Не можеш да искаш да ги убиеш. Не знам коя страна има право, но това много ме трогна - тази омраза към хора, които са наши братя”.

Развълнувана и с треперещ глас певицата коментира омразата, която я е поразила:

„Защо толкова омраза? И друго - ако си президент, не си ли надпартиен президент. Това във всички конституции е основата за един президент. А тук видях президент, който е от едната страна. Това е, което ме шокира от едно гледане на българската телевизия”.

Преди интервюто Кабаиванска е наблюдавала сблъсъците от вечерта на 2 септември, когато млади мъже хвърляха бомби срещу полицаите.

Нейните думи отприщиха вълна от изключително груби и злостни коментари в социалните медии:

„Герберастката Райна Кабиванска да си гледа пеенето и да не се обяснява в защита на мафията, защото може публично да бъде заклеймена като „Певицата на мутрите”. Забележителното умотворението е на журналиста от „Либерта” Стоян Тончев, който по-късно го изтри от стената си във фейсбук. Шедьоврите на отровната мисъл се допълват от квалификации като: „Тя вече не е певица, а певачка”, „Цял живот Кабаиванска пее фалшиво”, „Да каже какъв комунист е бил баща й”, „Кабаиванска слезе на нивото на Марешки”, „Живее в неин си свят и не вижда българския обикновен човек”, „Като няма глас, има злоба в нея” и т. н.

Вестник "Труд" се е свързал със световноизвестната певица, но тя отказала коментар по случая. Райна Кабаиванска живее в Италия, но се намира в момента в България, защото от 8 до 24 септември в Нов български университет ще проведе 20-ият Международен майсторски клас за млади оперни певци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай