Закопчаха 18-годишен във Враца. Причината

102 престъпления за шест месеца в областта

Закопчаха 18-годишен във Враца. Причината | StandartNews.com

Младеж на 18 години е задържан във Враца заради отрити у него различни наркотици, съобщиха от Областна дирекция на МВР (ОД на МВР) – Враца. Младежът е проверен на улицата, по време на специализирана операция с цел противодействие на престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества.

При обиска са открити 200 грама съцветия на канабис, 200 грама метамфетамин и 97 таблетки метамфетамин. При последващи процесуално-следствени действия в жилището и прилежащи към него помещения са намерени и иззети още метамфетамин, ксанакс и електрическа везна. 18-годишният е задържан в Районно управление - Враца, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

Според информацията от ОДМВР – Враца за първите шест месеца на тази година са регистрирани 102 престъпления, свързани с наркотици, което е увеличение спрямо същия период на миналата година, когато са регистрирани 80.

В края на януари, във Враца бе задържана организирана престъпна група за разпространение на наркотици, а по време на отчета за работата на Областната дирекция през 2023 година директорът ст. комисар Красимир Йончев обяви противодействието на разпространението на наркотици за приоритет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Лупер
преди 1 месец

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи