Смразяващи слухове за смърт на Ружа Игнатова

Възможно ли всичко да е блъф

Смразяващи слухове за смърт на Ружа Игнатова | StandartNews.com

Според мълвата тялото на Ружа Игнатова е изхвърлено от яхта, недалеч от хърватски остров, между Йонийско и Адриатическо море. Труп обаче не е открит.

Бизнесдамата се издирва от ФБР заради измами с 4,5 млрд. долара чрез криптовалутата OneCoin. Ружа е завлякла инвеститорите, преди да изчезне безследно.

През седмицата пък Би Би Си разкри още подробности от необикновената история на Ружа.

Това пък навежда на мисълта, че обиграната мошеничка е възможно да е създала мит за смъртта си, а всъщност да си е жива и здрава. Английски журналист твърди, че тя се крие на яхта в Средиземно море, защото там е недосегаема. Има спекулации, че е променила и външния си вид.

Различни изследвания на независими журналисти сочат, че Ружа е успяла да прави схемите си, покровителствена от олигарси, включително и такива от България. След като им е станала неудобна обаче, те са взели решение да я ликвидират.

Одисеята й с измамите започва още в младостта й в Германия, където има условна присъда заради умишлено фалирана леярна в Бавария. Ружа е родом от Русе, но от 10-годишна живее в Германия.

В биографията й пише, че е възпитаничка на Оксфордския университет, доктор по икономика и създател на криптовалутата OneCoin през 2014 г. Същата година Ружа прави страхотно парти в Лондон за рождения си ден.

Събитието е във „Виктория енд Албърт музей“. Лично Том Джоунс идва да пее за Ружа и нейните гости. Партито е отразено в голяма част от световните медии, а криптокралицата е представена като „надежден бизнес партньор“, „голям финансист“ и т.н.

Така Ружа се превърна в кралица на криптовалутата, а OneCoin дори за момент стана по-предпочитан от BitCoin, другата криптовалута. Появиха се обаче съмнения, че OneCoin всъщност е измама. И се доказаха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай