Позор! Пуснаха на свобода жесток убиец у нас

Защо е взето скандалното решение

Позор! Пуснаха на свобода жесток убиец у нас | StandartNews.com

Ставаме ли свидетели на поредната гавра от страна на правосъдната ни система?

Жестокият убиец на бургаската банкерка Павлинка Йончева е пуснат на свобода. Апелативните съдии помилвали Любомир Симеонов и сметнали, че той не е опасен за хората. 

Името на съдията. взел това "умно решение" е Венелин Иванов, научи Lupa.bg.

Пълната гавра е, че 11 г. след разстрела, правда няма.

Извергът получава 20 г. затвор. Зад решетките реално лежи 10 г. и 10 месеца, а 3 г. и половина от престоя си съкращава с работа.

Освободен е 5 г. и 7 месеца условно предсрочно, като за този период ще бъде в изпитателен срок.

Убиецът най-изненадващо ползвал и 3 години лек режим в затвора, става ясно от информацията по делото. 

"На почти 69 години съм, едно от нещата с които се гордея, е, че никога не съм предавал доверие. Ако решите да постановите условно предсрочно освобождаване, хората, които участват в този процес, включително и хората от управлението на затвора, могат да бъдат сигурни, че аз няма да ги подведа", казва в залата осъденият. Не го пускат, но след това той обжалва и апелативните съдии смятат, че се е променил положително.

Любомир Симеонов се озовава зад решетките, след като на 23 септември 2013 г. разстрелва 54-годишната Павлинка Йовчева, директор на "Банкиране на дребно" в УниКредит Булбанк.

Той разбира предварително къде живее банкерката и как се придвижва до работата си. Когато вижда жената да върви по тротоара, тръгва към нея, вади от чантичката си зареден "Макаров" и от близо метър стреля в гърдите й. Простреляната извиква и пада на земята.

Ченгетата го задържат и намират пистолета в колата му. Симеонов прави пълни самопризнания, без да се разкайва грам.

В хода на процеса убиецът признава, че е извършил престъплението, защото смятал, че Йовчева е виновна за провален проект на фирмата му и отказан кредит. Занимавал се с производство и търговия на билки, гъби и плодове. Така той натрупал кредити, а бил адски недоволен от конкретната банка. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай