Нов бум на телефонните измами! Изгладнели рецидивисти атакуват

Те основно звънят на стационарни телефони, но зачестяват и обаждания към мобилни устройства

Нов бум на телефонните измами! Изгладнели рецидивисти атакуват | StandartNews.com

В страната се наблюдава нов бум на телефонните измами, извършван от престъпници, които вече са излежали присъди за такива престъпления. Това стана ясно от думите на Златка Падинкова, началник на сектор "Измами" в Главна дирекция "Национална полиция".

Телефонните измами никога не са спирали, преди години бяха по-малко. Причината е, че много от измамниците след излизане от арест, започват да наваксват. Това са престъпления, от които почти без никаква инвестиция, много се печели, обясни Падинкова пред БНТ.

Обажданията стават от Румъния. Те основно звънят на стационарни телефони, но зачестяват и обаждания към мобилни устройства.

Основно жертвите са възрастни хора, обясни още Златка Падинкова. Основният сигнал, за който трябва да внимават хората е, че престъпниците започват да говорят за пари. Измамниците звучат като истински полицейски служители, но често сценарият се адаптира спрямо жертвата.

100 000 обаждания са засечени на стационарни телефони на един от операторите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Анна
преди 7 часа

Много отдавна разбрах, че стационарните телефони са начина за измами. След като получих подобно обаждане за сина ми, а той слава на Бог си бе в къщи, веднага реших да го изключа. От тогава не получавам подобни обаждания.

Откажи
Таня Христова
преди 6 часа

До о кога!МВР не ги разкрие и осъди ,хората започват да се съмняват.

Откажи
Gena
преди 3 часа

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи