Вкусни и полезни! Чудни ползи от черешите

Освен със сладък вкус, те имат много полезни свойства

Вкусни и полезни! Чудни ползи от черешите | StandartNews.com

Черешата са сред първите плодове, които се появяват през топлия сезон. Този плод е сочен, ароматен, може да бъде сладък или сладко-кисел на вкус и има много полезни свойства.

Те съдържат редица полезни хранителни вещества, като витамин С и антиоксиданти. Някои доказателства сочат, че те също могат да помогнат за намаляване на възпалението, защита на здравето на сърцето и подобряване на съня като част от здравословна диета. Ползите за здравето от черешите могат да зависят от редица фактори, като сорта череши, какво количество и колко често се консумират. Нека да разгледаме научните доказателства за ползите за здравето от черешите.

Витамин С поддържа имунната система и здравето на кожата. Калият участва в работата на нервната система, стабилизира налягането и помага на мускулите да се свиват.

Сладките череши съдържат кумарини, които помагат да останем бодри и поддържаме тялото в добра форма.

Полезен при бъбречни заболявания, тъй като има диуретични свойства. Подпомага черния дроб и храносмилателната система. Ефективен при запек и болки в стомаха.

Намалява болката при артрит, ревматизъм и подагра.

Освен това черешите са отличен козметичен продукт. Маските от него премахват кератинизирания слой на кожата, намаляват порите, подхранват и овлажняват кожата на лицето.

 


 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай