Можем ли да остлабваме като пием кафе?

Затлъстяването се е превърнало в световен проблем

Можем ли да остлабваме като пием кафе? | StandartNews.com

Оказва се, кафето освен приятен навик, би могъл да бъде и полезен. Разбира се, в умерени количества. Учените са доказали не една или две ползи на кофеина, но сега съобщават друго тяхно откритие. 

Учени от британския Imperial College London и датския University of Copenhagen установяват, че по-високите нива на кофеин в кръвта за дълъг период от време могат да действат като защита на тялото от наднормено тегло, а и от ставни заболявания, които също са често срещано последствие. Кофеинът, който се съдържа в кафето активира мускулите в нашето тяло да започнат да горят мазнини за осигуряване на енергия, вместо въглехидратите, които са основния енергиен източник. Но този ефект на кофеина е краткотраен и е строго индивидуален. Учените са установили още, че кофеинът спомага за по-добрата издръжливост при продължителни натоварвания, защото увеличава способността на тялото да си набавя енергия от мастните резерви.

Надноремното тегло е световен проблем, а последни проучвания показват, че над 1 млрд. деца и възртасни страдат от затлъстяване. Това може да донесе след себе си редица здравословни проблеми, дори и преждевременна смърт. Затова хората откриват нови и нови начини как да противодействаме на килограмите.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай