Хил клиник е болница на бъдещето

Пациентите получават персонални грижи

Хил клиник е болница на бъдещето | StandartNews.com

В София се намира болница, която се утвърждава като един от водещите центрове за урологично лечение в страната и е позната почти на всеки мъж, прехвърлил петдесетте – Хил клиник. Със своя иновативен подход и съвременни технологии, столичната специализирана урологична болница предлага лечение на заболявания на простатата, което не само улеснява живота на пациентите, но и поставя нови стандарти в медицинската практика. Тук за първи път в страната са въведени много нови методи, включително набралата популярност Fusion бипосия (хибридно изследване, което с безпрецедентна точност открива карциномите и оставя в миналото фалшиво негативните биопсии).

Основните методи на лечение, които привличат вниманието на пациенти и специалисти, са лазерното лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата и лапароскопската хирургия при рак на простатата. Благодарение на опита на испанският лекар д-р Фернандо Санча, който ръководи екипа за лазерно лечение на простатата и проф. Уве Щолценбург, който извършва лапароскопските операции при рак, екипът на клиниката има възможност да се учи и да работи рамо до рамо с утвърдени светила в медицината. В Хил клиник  пациентите получават не само съвременно и минимално инвазивно лечение, но и персонализирана грижа.

  • Лазерната терапия на увеличена простата – нов етап в урологията

Д-р Георги Георгиев, д.м., специалист по лазерна урология с над 15 години опит, споделя, че методът на лазерното лечение е истински пробив в терапията на доброкачествената хиперплазия на простатата (ДХП).

„Лазерната хирургия е неинвазивен метод, който предоставя на пациентите по-бързо възстановяване и значително намаляване на риска от усложнения в сравнение с традиционните хирургически интервенции. Лечението се извършва без разрези, шевове и позволява на пациента да се върне към нормалния си живот само в рамките на няколко дни“, обяснява д-р Георгиев. Специалистът подчертава, че при този метод лазерът отстранява излишната тъкан на простатата прецизно, като свежда до минимум риска от кръвозагуба и усложнения, което е особено важно при пациенти в напреднала възраст или с придружаващи заболявания.„С всяка нова процедура виждаме колко благодарни са пациентите ни – не само за това, че проблемът им е разрешен, но и за бързото и безболезнено възстановяване,“ добавя д-р Георгиев. „Това е бъдещето на урологията, което вече е част от нашето ежедневие. Практически ние не ползваме нищо друго освен метода на лазерната енуклеация. Неопитните лекари не могат да получат максимални ползи от лазера, но ние разполагаме с дългогодишен опит и ежедневна практика. Не просто разполагаме с най-модерната техника, а и имаме уменията да я използваме, защото лазерът не оперира сам.””

  • Лапароскопско лечение на рак на простатата – прецизност и по-малка травма за пациента

Втората област, в която болницата блести, е лечението на рак на простатата чрез лапароскопска хирургия. Д-р Александър Боцевски, уролог с огромен опит, е категоричен: „Лапароскопската хирургия при началните стадии е радикален метод в лечението на рак на простатата. Това е минимално инвазивен подход, при който чрез малки разрези и използване на прецизни инструменти можем да премахнем тумора с максимална точност. След операцията пациентите са излекувани напълно. Основна особеност на този вид хирургия е, че оперативната намеса се извършва почти без разрези. Работи се със специална оптична техника – лапароскоп с прикрепена към него видеотехнология. Посредством 4-5 неголеми канала през коремната стена, всеки с размер 5-10 мм в диаметър, се достига до органа.  Предимствата на лапароскопския метод пред традиционната отворена хирургия са категорични: намалена травматичност и усещане за болка, минимална инвазивност, перфектна визуализация – използва се специално видеооборудване с възможност за увеличаване на изображението на мястото, където се работи, , бързо възстановяване и отличен медицински резултат."

Тази техника предлага значителни предимства за пациентите, включително по-бързо възстановяване, намален риск от инфекции и кратък болничен престой. Освен това, тя намалява риска от инфекции и други усложнения, свързани с отворените операции. „Пациентите са изключително доволни от резултатите и най-вече от факта, че могат да се върнат към нормалния си ритъм на живот само след няколко дни“, споделя д-р Боцевски.

  • Модерна технология и индивидуализиран подход

Урологичната Хил клиник не само разполага с най-съвременната апаратура и опитен екип, но и поставя пациентите в центъра на вниманието. Всеки случай се разглежда индивидуално, а лечението се адаптира според нуждите и здравословното състояние на пациента. „Не става въпрос само за технология, но и за това как я използваме, за да осигурим най-доброто възможно лечение за всеки болен. Ето защо ние сме фокусирани както върху медицинския резултат, така и върху качеството на живот на пациентите след процедурата,“ подчертава д-р Георгиев. Той е известен и като българския лекар с може би най-много извършени вазектомии без скалпел. Уникалната деликатна технология, с която извършва вазектомии, е по-щадяща и с по-добър естетичен ефект от традиционният метод, при който се използва скалпел, а след това разрезите се зашиват. Вазектомията без скалпел се извършва за по-малко от половин час, не изисква болничен престой и е макимално комфортна за мъжа.

  • Обратна връзка от излекуваните

Многобройни пациенти, които са преминали през лечението в болницата, споделят за забележителни резултати и дълготраен комфорт. Специалистите не само лекуват, но и образоват пациентите си, като ги информират за възможните варианти за терапия и възстановяване.

„Хил клиник е място, където иновацията среща човечността,“ казва един от пациентите, лекуван с лазерна хирургия. „Тук не съм просто номер – усещам, че здравето ми е в сигурни ръце. Още първият път, когато посетих моя уролог ме посрещнаха с внимание и грижа. Когато по-късно се наложи операция на простатата ми – компетентно и бързо бяха ми направени всички предоперативни изследвания. За самата операция няма какво да кажа, освен че не бях и мечтал за такова нещо. Бях в съзнание, чувах какво си говори екипа и самият аз разговарях с анестезиолога. Всичко приключи за 30 минути и същия ден бях на крака. На следващата сутрин ме изписаха. Оттогава до ден днешен уринирам нормално и се чувствам отлично.“

  • Бъдещето на урологията е тук

Със своя съвременен подход, високотехнологични методи и екип от квалифицирани специалисти, столичната урологична болница продължава да се утвърждава като лидер в областта на урологията. Лазерното лечение и лапароскопските операции поставят нови стандарти в лечението на заболявания на простатата, предлагайки на пациентите по-добро качество на живот и по-бързо възстановяване.

Тази болница не само следва тенденциите в урологичната медицина – тя ги създава. Хил клиник стартира високотехнологични безкръвни операции преди повече от 15 години, когато те са екзотика за България, но днес лекарите й всеки месец водят обучения, за да могат новите методи да бъдат усвоени от други техни колеги. В столичното лечебно заведение гостуват уролози от цял свят, които наблюдават съвършените оперативни методи на екипа.

За консултация в Хил клиник: 02 439 3131
София, бул. Ал. Пушкин, 71

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай