Диетоложка даде най-важния съвет за отслабване

Консумацията на постоянни количества калории на редовни интервали може да увеличи успеха при загуба на тегло

Диетоложка даде най-важния съвет за отслабване | StandartNews.com

Източник: Pixabay

Яжте по-често през целия ден, за да предотвратите посягането към бисквити и чипс. Този най-важен съвет за отслабване дава диетоложката Натали Рицо, цитирана от "Ню Йорк пост", пише Агенция Фокус.

"Въпреки че калориите са фактор за загуба на тегло, ключът е да се избегне достигането до точката на прекалено гладуване", твърди тя и добавя: "В интерес на истината, навик номер 1 за отслабване е да ядете, преди  да станете гладни."

В аргумента си за редовни, последователни хранения Рицо посочва проучване от 2022 г., което установява, че консумацията на постоянни количества калории на редовни интервали, като закуска, обяд и вечеря, може да увеличи успеха при загуба на тегло.

Рицо обяснява, че времето е от ключово значение - ако не сте в състояние да се храните по едно и също време всеки ден, опитайте се да ядете лека закуска на всеки три до четири часа, за да предотвратите пристъпите на глад.

"Този ​​прозорец ще ви даде достатъчно време да усвоите храната си, но ще ви попречи да прекарате толкова дълго време между храненията, че да станете гладни", заявява Рицо за EatingWell. "Ако се борите с разсейването, задайте таймер на телефона си, докато яденето на всеки няколко часа".

Разбира се, важно е и какво ядете. Диеотологът предлага да дадете приоритет на протеините и да ги балансирате с пълноценни въглехидрати - като плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, боб и бобови растения и здравословни мазнини.

Протеинът може да ви помогне да се почувствате по-сити, защото се смила по-дълго от другите хранителни вещества. Освен това може да помогне за запазване на чиста мускулна маса, а мускулите изгарят повече калории, отколкото мазнините.

От колко протеин се нуждаете отдавна е предмет на дебат. Препоръчителният хранителен прием е 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло или 0,36 грама на килограм. За 150-килограмов човек това са 54 грама протеин дневно, но лекарите съветват да се ядат най-малко 90 грама протеин всеки ден.

Д-р Фатима Коди Станфорд, лекар в болница в Масачузетс и доцент в Медицинското училище в Харвард, предупреждава, че твърде голямата консумация на протеин може да натовари бъбреците, особено при хора с бъбречно заболяване.

Добрите източници на протеин включват постно месо, риба, яйца, ядки, млечни продукти, боб и тофу.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай