Петък,

Затвориха за дезинфекция Пета градска болница

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Пета градска болница в София бе затворена за 24 часа за дезинфекция, съобщи Столичната община. Причината са два  потвърдени случая на пациенти с коронавирус, регистрирани в общинската болница, информира зам.-кметът Дончо Барбалов.

"Имаме двама пациенти, които са дали положителна проба за коронавирус - единият в събота, другият - в неделя. Пациентът от събота е бил преведен в друго лечебно заведение, а пациентът от неделя е още в Пета градска. Естествено, веднага са се задействали от РЗИ. Отделенията, в които са били заразените, са под карантина. Извършва се дезинфекция на болницата. Всички действат, съгласно утвърдените протоколи за реакция в такъв случай", разказа Барбалов.

Подалите миналата седмица оставка медицински специалисти от Втора градска болница, които бяха притеснени, че лечебното заведение ще се превърне в инфекциозна болница и ще приема пациенти с коронавирус, са готови да се върнат на работните си места, допълни Барбалов. "Голяма част от желаещите вече са сериозно разколебани в желанието си да напускат. Очакваме едно по едно отделенията да започнат своята нормална дейност. Естествено, едно отделение ще бъде обособено и е подготвено за лекуване на болни от коронавирус", заключи зам.-кметът.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички