Заразен лекар с разплакващи думи

Колеги, моля, работете по правилата и стандарта за Спешна медицина, зове директорът на Спешна помощ в Пазарджик

Заразен лекар с разплакващи думи | StandartNews.com

Разплакващ пост пусна във фейсбук директорът на областния Център за спешна медицинска помощ в Пазарджик д-р Борис Манев, който става поредният медик, заразил се с ужасния коронавирус. Той признава, че се чувства много зле, на сериозна терапия е, но въпреки това зове: Колеги, моля, работете по правилата и стандарта за Спешна медицина!

„Колеги, вирусът ме победи! Изолиран съм и на сериозна терапия. Трета вечер с 38.4 и пълна адинамия! Съжалявам, не мога да бъда координатор за хоспитализации, какъвто бях досега! Моля, работете по правилата и стандарта за Спешна медицина. Не звънете, не съм в състояние да Ви помогна!", пише д-р Манев, цитиран от БНР.

Част от екипа на центъра е поставен под карантина. Създадена е допълнителна координация между отделните спешни центрове в областта, за да не се нарушава досегашният ритъм на работа, пише БГНЕС.

Създадена е група между отделните звена в областта за бърза реакция, за да няма ощетени пациенти. Временно управлението на областната спешна помощ се поема от д-р Благовеста Стоянова.

За последното денонощие, положителните на COVID-19 в региона са 65 души. От Mногопрофилната болница отново призовават за помощ към доброволци, тъй като медицинският персонал е изтощен.

36 жени и 29 мъже на възраст от 11 до 83 години са с положителни проби за COVID-19, уточняват от РЗИ-Пазарджик. Сред новите случаи са медицинска сестра от „МБАЛ-Пазарджик“ – хоспитализирана, служител на РЗИ, учител от ОУ „Проф. Марин Дринов“ – Панагюрище и ученичка от ОУ „Св. Кл. Охридски“ – Пазарджик. За последните две се извършва епидемиологично проучване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай