Взимат мерки срещу туризма на Витоша

Транспортът към Витоша е спрян още от петък, съобщи кметът Йорданка Фандъкова

Взимат мерки срещу туризма на Витоша | StandartNews.com

„Транспортът към Витоша е спрян още от петък. Искам да благодаря на всички граждани, които спазиха призивите и забраните. На Витоша и Панчарево обаче имаше много хора. София е голям град. Недопустимо е заради хора, които не са достатъчно отговорни, да страдат отговорните“, заяви пред Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По-рано днес шефът на оперативния щаб за коронавируса проф. Венцислав Мутафчийски обяви, че ще предложи на кмета на София да затвори подстъпите към Витоша, защото вчера имало масови разходки там или както той се изрази "сякаш имаше събор".

На въпрос склонна ли е да наложи изключително строга карантина в София, тя отговори, че това зависи от Министерство на здравеопазването. "Затова в момента отправям наистина апел към столичани да спазват всички мерки", каза Фандъкова.

Относно това дали ще спре градския транспорт, тя заяви, че това е най-лесното нещо, но не става, защото има много служители, които наистина трябва да работят.

„Всички изпитваме неудобство от тази криза. Години наред апелирам да се използва градския транспорт,  а сега правя точно обратното“, заяви кметът на София.

Фандъкова напомни какви мерки за дезинфекция се предприемат в София и как се подпомагат възрастните хора в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай