Втори ден антивирусна карантина в Банско

Полиция и жандармерия са на пост на изходите на града

Втори ден антивирусна карантина в Банско | StandartNews.com

Вторият ден от наложената двуседмична карантина започна в Банско. Вчера изтече срокът, в който хората с постоянно местожителство в курорта, можеха да се завърнат в него. От снощи влизането в и излизането от града е абсолютно забранено. А нарушителите са заплашени от затвор и солени глоби.

Карантината не сломи духа на банскалии, съобщава БНТ. Част от тях посрещнаха първата нощ под блокада със специален флашмоб, за да възвърнат вярата на съгражданите си.

Полиция и жандармерия са на пост на изходите на Банско и през цялата нощ следяха дали някой ще влезе и ще излезе от града. И ако желаещи да влязат в града няма, или това са само служители на фирми, които носят храна и хранителни продукти, то около десет автомобила са се наредили на опашка и се опитват да излязат, но от жандармерията казаха , че това няма как да се случи, тъй като 24-часовият гратисен период за хората, които не са от града, да излязат, приключи късно снощи около 20 ч.

Представители на бизнеса споделиха притесненията си, че тази рестрикция ще се отрази много зле на бизнеса им. Те се надяват лятото да бъде добре, за да се похвалят със сезон, който да компенсира това, но са убедени, че ако няма компенсация от държавата, много хора няма да се справят и ще останат на борсата.

Сезонни работници разказват, че имат храна и ситуацията не е толкова страшна, но улиците са празни и хората общуват чрез фейсбук и чакат да се премахне забраната.

Сезонът тази година наистина не беше такъв, какъвто представителите на бизнеса очакваха.

Не се знае какъв ще бъде и летният сезон, тъй като Банско се налага и като доста атрактивна дестинация за почивка, но предвид ситуацията в града и в цялата страна, едва ли летният сезон ще бъде по-успешен от зимния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай