Трагедията е пълна. И съпругата на д-р Първанов с К-19

Тя също е лекар, шеф е на неврологията в гоцеделчевската болница

Трагедията е пълна. И съпругата на д-р Първанов с К-19 | StandartNews.com
  • Тя също е лекар, шеф е на неврологията в гоцеделчевската болница

Ужас скова Гоце Делчев, след като стана ясно, че и съпругата на починалия от коронавирус шеф на реанимацията в гоцеделчевската болница д-р Милан Първанов, е заразена. Д-р Вера Първанова, която е шеф на неврологията в същата клиника, е с положителна проба за коронавирус и се лекува у дома.

Д-р Първанов издъхна в столичната болница "Св. Анна". Първите дни, след като е установено, че е заразен, той е бил вкъщи, но миналата неделя усетил, че се влошава и вдига температура.

Сам е отишъл в "Св. Анна" и е бил настанен в инфекциозно отделение. Получил усложнения и бил преместен в реанимация, където 59-годишният лекар издъхнал.

Семейство лекари в Гоце Делчев, които също бяха с положителни проби и се лекуваха в болница, вече са изписани в добро състояние. Има обаче още заразени медицински сестри от болницата в града.

Припомняме, че наскоро Пиринският край преживя друга подобна трагедия – цяло семейство лекари загуби битката с коронавируса. Той първо покоси 60-годишният д-р Муса Вакльов от Краище, след това сина му д-р Емил Вакльов, а накрая и съпругата на д-р Вакльов и майка на д-р Емил Вакльов – Ава.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай