Тестват ни масово за коронавирус

Здравният министър Кирил Ананиев обяви поголовна проверка на българите за заразата

Тестват ни масово за коронавирус | StandartNews.com

„Досега ние провеждахме изследвания и тестване на хора, за които имахме съмнения и на хората, свързани с тях. От тук нататък започваме масово тестване на българските граждани. Имаме 20 хиляди PCR тестове. Това е пътят, по който ще вървим“, съобщи здравният министър Кирил Ананиев, цитиран преди посещение  в Банско заедно с премиера Бойко Борисов.

Изявлението на Ананиев се предаваше на живо и в профила на Борисов във Фейсбук.

Очакваме още много доставки и дарения от български и чуждестранни граждани и организации.

Премиерът Борисов добави, че това масово изследване вече се извършва:

„Преди малко Европейският медицински център излезе със статистика, че България е с най-малко заразени. Господ иска от мен да ви запазим“.

„В Банско видяхме, че има предпазни средства. Хората работят. Ще идем да видим дървообработващите предприятия как се развиват. Няма по-важно от това да ви запазя здрави“, подчерта още Борисов.

„Чакаме още тестове. Платили сме в Южна Корея. Вече имаме 18 лаборатории, така че действаме по всички задачи“, отбеляза още Борисов.

Ананиев каза още, че по сметката на Министерството на земеделие са постъпили близо 4 млн. лева дарения и допълни, че ще ги използват за тестове и всичко, което е необходимо за предпазване на населението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай