Слагат в карантина 4 паралелки от училище в София

Учениците от четирите паралелки, които са под карантина, минават на дистанционно обучение

Слагат в карантина 4 паралелки от училище в София | StandartNews.com

В столичното 107-о основно училище „Хан Крум“ четири ученически паралелки ще бъдат под карантина през следващите две седмици, заради контакта си с учител заразен с Covid-19.

Общо трима души от педагогическия персонал на учебното заведение са с положителни резултати, уточни директорът на училището Данко Калапиш.

Двама от заразените учители са били в болнични от 14 септември и не са имали контакт с учениците. Третият заразен учител е бил на работа през изминалите дни, каза директорът.

"Днес получих информация от колега с положителен тест. Имам още двама колеги, които са с положителни резултати, които от 14 са в болнични. Колега почувствал симптоми, самофинансирал се и си направил тест. И от днес са под карантина 4 класа в прогимназиален етап - 7а кл, 6б, 6г и 5в клас", посочи той.

Целият персонал на учебното заведение ще бъде тестван в понеделник. "Все още обмислям дали да не обявя един ден за неучебен, за да може да са по-спокойни деца и родители. Ще съгласувам решението си с началника на регионално управление", сподели Калапиш.

Учениците от четирите паралелки, които са под карантина, минават на дистанционно обучение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай