Щабът в Банско: Починалият в Благоевград не е с COVID-19

PCR-тестът му за коронавирус е отрицателен

Щабът в Банско: Починалият в Благоевград не е с COVID-19 | StandartNews.com

Починалият днес в Благоевград жител на Банско не е бил заразен с коронавирус, обявиха официално от Общинския кризисен щаб в ски курорт №1. По-рано през деня от Националния оперативен щаб, който е в София пуснаха информация, че банскалията е починал в резултат на коронавирус.

Ето и официалното съобщение от там:

"Общинският кризисен щаб поднася съболезнованията си на семейството и близките на нашия съгражданин, който почина днес в реанимацията на МБАЛ Благоевград. Резултатът от направената му проба с най-сигурния PCR тест за COVID-19 е отрицателен. Не отговарят на истината спекулациите в медиите, че човекът е починал от коронавирус.

Общинският кризисен щаб поднася съболезнованията си и на семейството и близките на младия ни съгражданин, починал от инфаркт недалеч от Банско. За случая незабавно бяха уведомени всички институции. Предприети са действия за установяване причината за ненадейната му смърт.

Апелираме да проявявате търпение и да се доверявате на информацията, която Общинският кризисен щаб публикува.

Призоваваме медиите да не разпространяват невярна информация!

Уважаеми граждани, спазвайте стриктно правилата на карантината!

По-рано през деня бе пусната и фалшифа новина, че починалият в Благоевград банскалия е работил на лифтовете в курорта. От града обявиха, че той е работил във фабрика за мебели в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай