Семейство щастливци напуснаха болница в Пловдив

Първото семейство с СOVID-19, настанено за лечение в специализираното отделение на болница “Пълмед“ в Пловдив, напусна здравното заведение излекувано

Семейство щастливци напуснаха болница в Пловдив | StandartNews.com

Първото семейство с СOVID-19, настанено за лечение в специализираното отделение на болница “Пълмед“ в Пловдив, напусна здравното заведение излекувано.

58-годишната пациентка е приета за лечение на 9 април след установен положителен резултат за коронавирус и симптоми на задух, кашлица, загуба на обоняние и температура. На следващият ден е преведена в интензивен сектор. Там тя прекарва 15 дни, 11 дни от които е интубирана и на апаратна вентилация.

Мъжът й, който е на 62 г. също е приет в отделението заедно с нея, с двустранни възпалителни промени на белия дроб и също положителна проба за коронавирус. Въпреки оплакванията си, които са относително леки, той преминава през интензивно лечение с подаване на кислород, интубация при него не се налага. И двамата са с придружаващи заболявания от артериална хиперторния и диабет.

Жената работи като санитар в спешното отделение на болницата и именно заради това още при първоначалното си неразположение, решава да се изолира у дома. Едва след като започва да се чувства по-зле се обръща за помощ към колегите си.

Днес тя и съпругът й бяха изписани от лечебното заведение много добро общо състояние - напълно възстановени, без оплаквания и с 2 последователни отрицателни резултата за коронавирусна инфекция след PCR тест. Въпреки, че са абсолютно изчистени от вируса семейството ще продължи да бъде под домашна карантина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай