Проф. Ангелов: Европа е в патова ситуация

Преговаряме с родители и министерство за тестване на учениците с антигенни тестове, заяви още здравния министър

Проф. Ангелов: Европа е в патова ситуация | StandartNews.com

Здравният министър проф. Костадин Ангелов обясни по време на традиционния брифинг на НОЩ, че от Щаба са доволни от постигнатото до момента. Резултатите давали право да се прояви разумна доза оптимизъм, че властите са направили всичко правилно, но не и лекомислие, тъй като постигнатото било много крехко.

"Постигнатото е много крехко. Вие виждате, че Европа е отново в патова ситуация. Европа се готви за трета вълна. Аз не искам да бъдем лекомислени. Искам да бъдем готови за тази трета вълна, ако тя изобщо дойде със силата, с която е в Европа“, каза той."Португалия в момента е пред сериозно изпитание на здравните си власти", даде пример той.„Призовавам българските граждани към разум и към спокойствие. Да бъдат спокойни, че всички ние мислим и осъзнаваме отговорността, която сме поели. Има известно раздвижване в столицата. Именно за това на 12-часова база следим всяко едно число. Анализираме всяка една тенденция и във всеки един момент сме готови да предприемем необходимото действие ако се наложи“, подчерта министърът.

Той също така разкри, че в момента се преговаря с родители и просветно министерство за възможността за тестване с антигенни тестове и на всички ученици които желаят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай