Пак слагаме маските. Задължително!

Със защитни предпазни средства ще се влиза както в магазините и аптеките, така също в дискотеките, театрите, кината

Пак слагаме маските. Задължително! | StandartNews.com

Министърът на здравеопазването отново въвежда задължителното носене на маски. Това обяви на извънреден брифинг самият Кирил Ананиев.

Със защитни предпазни средства ще се влиза както в магазините и аптеките, така също в дискотеките, театрите, кината. Остава задължението за 50% капацитет при събития на закрито.

„Искаме, без да въвеждаме някакви нови извънредни нови тежки мерки, да се обърнем чрез вас към българските граждани и да поискаме от тях по-стриктно спазване на действащите мерки, за да няма по-високо разпространение на вируса, а оттам и по-висока степен на заболеваемост на българските граждани“, обясни Ананиев.

Вижте още: Борисов се притесни, свика щаба

В магазините и търговските центрове ще трябва както клиенти, така и персонал да са с маски и със спазване на дистанция от 1,5 м. В нощните заведения, кина, театри и по време на спортните мероприятия на закрито запълняемостта на залите ще трябва да е до 50%, като всички присъстващи ще трябва да са с маски, шлемове и т.н.

При футболните мачове ще се допускат по 1000 души на сектор.

Ще се засили контролът по спазването на противоепидемичните мерки, а до края на седмицата ще се вземе решение и дали да не бъде продължена извънредната епидемична ситуация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай