Отмениха голям тенис турнир в САЩ заради Covid-19

Провеждането на надпреварата в Индиън Уелс не е в интерес на зрители, състезатели и хората живеещи в района, обявиха организаторите

Отмениха голям тенис турнир в САЩ заради Covid-19 | StandartNews.com

Големият тенис турнир на твърди кортове в Индиън Уелс от сериите Мастър 1000, която трябваше да се проведе идната седмица бе отменен заради разпространяващия се и в Северна Америка вирус Covid-19. Организаторите на BNP Paribas Open в Индиън Уелс обявиха официално, че надпреварата е отменена. Участие в турнира трябваше да вземе и Григор Димитров. 

"Събиране на хора от такъв мащаб е прекалено голям риск за общественото здраве в района Ривърсайд Каунти", каза Дейвид Ейгъс, професор по медицина и биомедицинско инженерство от Южнокалифорникийския университет. „Да се проведе турнирът не е в интереса на феновете, играчите и хората от близките райони. Трябва да сме единни в битката си да защитим обществото от коронавируса.“ Решението идва, след като в Ривърсайд Каунти бе открит първи случай на болестта и в целия окръг е обявено извънредно положение. Все пак домакините обявиха, че има шанс надпреварата да се проведе тази година, но на друга дата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай