Министър Ангелов посочи критичната точка на К-19

Няма повече да се затварят градове, мийте и дезинфекцирайте ръцете си, каза министърът на здравеопазването

Министър Ангелов посочи критичната точка на К-19 | StandartNews.com

 

Няма да бъдат затваряни повече градове и населени места, нито да се слагат КПП-та, а най-критичната точка на COVID-19 епидемията у нас е Добрич. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в Кюстендил, където посети многопрофилната болница в града и проведе брифинг пред медиите.

Болницата в момента няма нужда от нищо допълнително, но сме в готовност да осигурим консумативи и дезинфектанти, апаратура", уточни той. Ангелов обеща, че се  обезпечава допълнителен ресурс – по 1000 лева на човек, а помощта ще обхване всеки здравен служител, който досега не е бил обхванат от финансовите стимули в борбата с COVID-19.

По отношение на спекулациите за КПП-та и повторно затваряне на отделни населени места, здравният министър отсече, че това е грозна лъжа. "Когато пътувах насам, мой приятел, който е хирург, ми изпрати такъв сайт. Вчера ми изпратиха още един сайт. Следим загрижено цифрите – в информационния портал. Нашите решения са базирани на общодостъпни данни. Ние нямаме никакво намерение да затваряме нито градове, нито да слагаме КПП-та", коментира той.

"Критична точка в момента е Добрич, където има проблем по отношение на разделянето на потоците, както и с осигуряването на достатъчно инфекционисти. Преговаряме с колега инфекционист, който е работил там, за да може да се възобнови отделението и да се сключи договор с НЗОК", разкри министърът.

Той изказвам съболезнования на своя колега кардиолог от Добрич, който загуби битката със коронавирусната инфекция.  Той уточни, че медикът е имал придружаващи заболявания.

"Мийте и дезинфекцирайте си ръцете, носете маски в затворени помещения, както и където има струпване на хора", призова отново Ангелов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай