Меркел маха частично карантината

Правилата за социална дистанция в Германия се удължават до 3 май, без мачове и фестивали до края на август

Меркел маха частично карантината | StandartNews.com

Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че карантината ще е частична от следващата седмица, пише Bloomberg.След заседание с ръководителите на 16-те германски федерални провинции, стана ясно още, че правилата за социална дистанция в Германия обаче се удължават до 3 май, предадоха световните агенции.

Отслабването на мерките касае магазини, които са не по-големи от 800 кв.м, включително книжарници и веломагазини. Те започват работа от 20 април. Училищата се отварят на 4 май.

По думите на Меркел, правителството е успяло да постигне определен прогрес в борбата с коронавируса, но той не е толкова съществен, че да се намали бдителността. Според нея има "крехък междинен успех".

Канцлерът допълни, че провинциалните правителства препоръчват на гражданите си да носят предпазни маски, докато пазаруват и са в градския транспорт.

Връщането към нормалния живот е възможно не преди няколко седмици или месеци, прогнозира канцлерът. Ресторантите, спортните зали и баровете остават заключени за неопределен период от време, а мачовете, концертите и фестивалите няма да бъдат разрешени до края на август.

На 12 април за първи път в Германия числото на оздравелите след болестта превиши това на заразените.

Германия е в петицата на най-пострадалите от коронавируса със 133 000 заразени, но смъртността не превишава 2 процента.

 

 

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай