Лекарите недоволни, още няма е-направления за тест

Дълго управляващите отказваха да приемат, че личните лекари са на първа линия

Лекарите недоволни, още няма е-направления за тест | StandartNews.com

За момента няма бърза възможност българите да се диагностицират с коронавирус. Желанието на общопрактикуващите лекари е да бъдат откривани бързо заразените хора. Това заяви на брифинг председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров.

„Дълго управляващите отказваха да приемат, че личните лекари са на първа линия", допълни и зам.-председателят на (БЛС) д-р Николай Брънзалов.

Личните лекари се надяват скоро да заработи електронното направление за пациенти за PCR тест. Желанието на общопрактикуващите лекари е колкото може по-бързо да бъдат откривани пациентите с коронавирус, поясни той.

Д-р Брънзалов се надява скоро да станат факт и електронните рецепти. "Настояваме хората да могат да поемат рецептите вместо болните си близки. Надяваме се и електронната рецепта да бъде факт", допълни още той. По думите му в електронното здравеопазване закъсняваме значително.

От БЛС не сме доволни от начините на воденето на преговорите. Всичко става бавно и трудно, коментира д-р Стоян Борисов, главен секретар на съсловната организация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай