Купонджии и футболни фенове с COVID в Пловдив

Областният управител Дани Каназирева прекрати отпуската си заради увеличаващия се брой заразени

Купонджии и футболни фенове с COVID в Пловдив | StandartNews.com

Купонджии и футболни фенове са срез даразените с коронавирус в Пловдив. След като преди дни стана ясно, че в пловдивския нощен клуб „Сикретс“ има заразени с коронавирус, днес от Областния кризисен щаб съобщиха подобна новина и за второ нощно заведение. Установени са три положителни проби на посетители в дискотека „Бушидо“, като двама от тях са абитуриенти, празнували на 25 и 26 юни. Ръководството на заведението е изследвало целия персонал с PCR тест и до момента няма положителни резултати, но РЗИ започва епидемиологично проучване, пише "Марица".

Сред новорегистрираните има още трима положителни , които са посетители на дискотека „Сикретс“ – мъж на 51 години и двама абитуриенти. Останалите случаи са единични и се извършва епидемиологично проучване.

По данни на РЗИ два са потвърдените случаи на футболисти от Локомотив Пловдив с COVID-19. Те са под карантина в дома си. Към днешна дата с положителна проба за COVID-19 са 4 души. Те са били на финала между  ЦСКА – Локомотив в София, като между тях има момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години.  Всички са на домашно наблюдение.

Днес са взети проби на целия екип на футболния клуб – футболисти, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с дейността на клуба и се чакат резултатите им, които ще бъдат оповестени официално.

“Ситуацията категорично се усложнява. Днес свиквам извънреден Областен щаб за да се набележат мерки, относно организирането на  масовите мероприятия", съобщи областният управител Дани Каназирева, която прекрати отпуската си.

Още миналата седмица, в деня на финала за Купата на България, "Марица" предупреди за опасността от масова зараза с коронавирус, която дебне по терена и трибуните на националния стадион "Васил Левски" в София.

Междувременно с решение на Медицинския щаб се дава срок от 24 часа на МБАЛ „Св. Каридад“, корпус „Св. Анна“, за подготовка и преобразуване на 39 легла за COVID-19. Мярката се налага заради увеличения брой на заразените в областта.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай