Кунчев порица безотговорните българи

"Напоследък има ръст на заразени в офиси", съобщи доц. Ангел Кунчев

Кунчев порица безотговорните българи | StandartNews.com

"От второ място на заразени с коронавирус в Европа минахме на пето. Правим по 3000-5000 теста на ден. На Балканите има рязко повишаване на заболеваемостта. И Румъния, и Испания са с по-висока заболеваемост от нас. Изненадващо е, че Люксембург е на първо място по заразени в ЕС", каза в интервю за бТВ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Колкото повече не се спазват мерките и хората се събират на едно място, толкова повече заразени ще имаме", разкри проф. Кунчев.

"Вече 50% от новозаразените и постъпилите в болница са хора под 50-годишна възраст. Не всички са тежко, но със сериозна клиника", допълни държавният главен здравен инспектор.

"Напоследък има ръст на заразени в офиси", съобщи доц. Ангел Кунчев.

"Не е вярно, че хората не умират от коронавирус, а от придружаващите заболявания. Според изследване, 92% от заболелите умират от COVID-19", категоричен бе доцентът.

"COVID-19 е 5 пъти по-опасен от обикновения грип", допълни още той.

"Ако имаме над 1000 хоспитализирани заразени, това значи че системата ще е претоварена", заяви доц. Кунчев.

"Хората не могат да приемат много твърди мерки наново. Това ще затрудни и бизнесите", каза доц. Ангел Кунчев.

Заводът, който най-вероятно е замърсил Марица край Димитровград, е в ремонт. Явно е изсипано нещо във водите на реката при почистване. Ако бяха изливани редовно количества  замърсители, ще да има поражения по живите същества във водата. Важното е питейната вода да е безопасна за хората. Причината за смъртта на кравите е това, че може би е са пили вода малко след изсипването на замърсителя, поясни Ангел Кунчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай