Петък,

Италия регистрира спад на смъртните случаи

От: Стандарт -
A
A
A

В Италия за първи път от дни насам регистрираха спад на смъртните случаи заради пандемията от COVID-19.  За последното денонощие те са 651 при близо 800 за предходни дни.

Всички предприятия в Италия трябва да бъдат затворени до 3 април. Изключение правят тези, които са от значение за поддържането на живота в страната.

В Съединените щати пък властите от няколко щата са взели необичайно решение. Те освобждават от затворите хиляди лишени от свобода, за да не допуснат разпространението на заразата с коронавирус там, пише „Уолстрийт джърнъл“.

Такива мерки са предприети в Калифорния, Ню Йорк, Охайо, Тексас и други. Затворниците, които подлежат на освобождаване, са осъдени за по-леки престърления. Освен тях ще бъдат освобождавани и възрастни затворници, както и тези, които имат придружаващи заболявания

Затворите са идеалната среда за разпространение на каквито и да било болести, тъй като на малка площ са концентрирани големи групи от хора. На практика там социалното дистанциране е невъзможно.

До момента в щатите Вашингтон, Мичиган, Ню Йорк, Пенсилвания, както и в столичния район Колумбия вече е имало случаи, при които с коронавирус са били заразени служители на затворите.

Според оценките на местните власти заплахата от разпространение на коронавирус в затворите в САЩ е особено голяма, тъй като в момента там има около 2,2 милиона лишени от свобода.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички