Гърция с нови по-строги мерки срещу Covid-19

Вечерният час през уикенда ще е от 18,00 а не от 21,00 часа

Гърция с нови по-строги мерки срещу Covid-19 | StandartNews.com

Ясни са новите мерку в Гърция срещу коронавируса. Вечерният час през уикенда вече ще започва от 18.00 вместо от 21.00 часа заради повишеният брой заразени. Мярката важи само в райони с много случаи на новия щам на коронавируса.

Област Атика, Солун и Халкидики с вечерен час от 18.00 часа до 05.00 часа сутринта през уикенда. В останалите дни от седмицата вечерният час остава 21.00 часа.

Според лекарите контактите в свободните дни са причина за повишените нива на заболели.

В събота остават отворени само хранителните магазини.

През седмицата нехранителните стоки ще се пазаруват по електронен път.

Според специалистите в Гърция принос за разпространението на вируса е контакта на учениците. Затварят отново гимназиите в трите рискови области.

Изключително критична е ситуацията също така в Патра, Миконос, част от остров Крит, където се въвежда строг контрол по движение и контактите на гражданите, подчерта на брифинг заместник-министърът по защита на гражданите Никос Хардалиас.

В сила остава  забраната за напускане на района по местоживеене.

От опозиционната социалистическа партия коментираха мерките, като "хаотични" и настояват за масово тестване на всички в Гърция.

Повече от половината ресторанти в Гърция са на прага на фалита, заявиха  днес собствениците им на среща с премиера. В знак на протест ресторантьорите в Солун изпратиха ключовете за обектите на министъра на развитието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай