Голяма част от Гърция със строги мерки за COVID-19

Вече над 7000 души са глобени със 150 евро за липса на предпазна маска

Голяма част от Гърция със строги мерки за COVID-19 | StandartNews.com

Строги ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса действат в 16 области на Гърция, предаде БНР.

Районите на Атика и Солун са основните огнища на разпространение на вируса. Четири острова са с карантинни мерки по информация от Министерството по защита на гражданите.

Властите следят за спазване на изискванията за дистанция и носене на маски. Вече над 7000 души са глобени със 150 евро за липса на предпазна маска. Голяма част от заразените с вируса са присъствали на семейни тържества без да спазват необходимата дистанция, съобщават лекарите.

В повечето райони вече допустимата бройка е 50 души на едно място, а при неспазване се глобяват всички, които присъстват на събирането. Глобата за организатора на събитието е 5 хил. евро.

За първи път от началото на пандемията около 50 полицаи са с положителна проба. Предполага се, че са заразени по време на служба. Обеззаразяват полицейски участъци, поставят под карантина колегите на заразените служители на реда.

Най-засилени са проверките в туристическите райони. От полицията съобщават, че само единични са случаите на нарушения на Халкидики. Туристите носят маски навсякъде и продължават почивката си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай