Експерт: COVID-19 е пуснат от лаборатория

Така смята американски експерт

Експерт: COVID-19 е пуснат от лаборатория | StandartNews.com

Коронавирусът, който причинява заболяването COVID-19, вероятно е бил изпуснат от лаборатория в китайския град Ухан, заяви бившият директор на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията Робърт Редфийлд, предаде Ройтерс.

"Аз продължавам да смятам, че най-вероятният произход на вируса в Ухан е лаборатория, от която той е бил изпуснат. Не е нещо необичайно респираторни вируси, подлагани на обработка в лаборатории, да заразят служител на лабораторията", каза Редфийлд в интервю за телевизия CNN.

Според Редфийлд е малко вероятно вирусът, който "се превърна в един от най-заразните в човешката история" да се е зародил в прилепи, както твърдят мнозина експерти.

Мнението му  бе споделяно, по време на управлението на Тръмп, от други високопоставени представители на правителството на бившия президент, включително бившият държавен секретар Майк Помпейо. Той заяви наскоро, че има сериозни доказателства за лабораторния произход на вируса, но не представи никакви доказателства за твърденията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай