Джонсън има нужда от 4 л кислород

Президенти по света му желаят скорошно оздравяване

Джонсън има нужда от 4 л кислород | StandartNews.com

 

Стана ясно лечението на премиера на Великобритания, заразен с коронавирус, в лондонската болница Свети Томас, пише Mirror.

Джонсън е в интензивното отделение, но не му е сложен апарат на обдишване, а се лекува с терапия с постоянно положително налягане (CPAP), която се използва и при спиране на дишането по време на сън.

Според лекари в болницата, CPAP може да използван ефективен и при лечение на пациенти с COVID-19 в начален стадий на заболяването. Източниците на болницата казаха още, че Джонсън се нуждае от около 4 литра кислород.

Според тях направени са му редица тестове, за да се провери нивото на кислорода, броя на белите кръвни клетки в кръвта, както и чернодробната, и бъбречната функция. Направена му е и електрокардиограма.

По-рано прессекретарят на Джонсон съобщи, че състоянието му е влошило, заради което се е наложила да бъде сложен в интензивното отделение.

Скорошно оздравяване му пожелаха американският президент Доналд Тръмп, френският - Макрон, испанският премиер и шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

По последни данни във Великобританияа има над 52 300 случая на заразени с коронавирус. 5 300 са починали, 305 са се излекували.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай