Джонсън готов да извади полицията на улицата

Това е част от мерките за борба с коронавируса

Джонсън готов да извади полицията на улицата | StandartNews.com

 

 

Правителството на Великоритания подготви драконовски мерки за борба с коронавируса, в случай, че рязко се покачи броя на заразените. Предвижда се изкарване на войската по улиците, за да помогне на местните власти да не се създава безпорядък, пише Daily Mail.

Това е записано в 28-страничен документ, приет на извънредно заседание, ръководено от премиера Борис Джонсън във вторник.

Планът за борба като отговор на евентуално голямо огнище на коронавируса в Обединеното кралство включва разпоредба полицията да игнорира престъпленията на ниско равнище, за да се концентрира върху обществения резонанс от болестта.  

Правителствените служители спешно трябва да ускорят шестмесечния процес за привлричане на болнични доброволци. От помощниците може да се изисква да хранят пациентите и да им доставят лекарства.

На граничните служители ще бъдат предоставени правомощия за задържане на пътници, ако те са заподозрени в пренасяне на смъртоносния вирус.

При опасно разпространението на болестта, големите публични събирания ще бъдат преустановени като част от стратегия за "социално разпокъсване".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай